Spachtelputz

Spachtelpleister, ook wel spachtelputz genoemd, is een watergedragen sierpleister die in verschillende gradaties (1, 1,5 en 2 mm) verkrijgbaar is. Bijna alle kleurstellingen kunnen worden gemaakt. Spachtelpleister heeft een fraaie structuur en is geschikt voor binnen en buiten. Dit materiaal is zeer sterk dus in ruimtes te gebruiken waar wel eens tegen de muur wordt gestoten. De fijne variant (1 mm) voelt niet scherp aan als deze goed is aangebracht. Spachtelpleister bestaat uit hoogwaardig materiaal en kan daarom worden toegepast op buitenmuren, zoals  terraswanden en buitengevelisolatie.

Barok

Barokpleister is een sierpleister, bestaande uit een combinatie van granol en spachtelputz. Barokpleister geeft een rustieke uitstraling en is daarom met elk interieur te combineren. In barokpleister zijn zowel kleine korrels als groefjes zichtbaar. Barokpleister kan in principe in alle kleuren worden toegepast. Ook deze sierpleister is zeer sterk net als de spachtelputz en dus in ruimtes te gebruiken die tegen een stootje moeten kunnen.

Granol

Granol is een mooie sierpleister, die uw kamer op een decoratieve manier een compleet nieuw uiterlijk kan geven. Vooral in de jaren zeventig en tachtig was granol zeer populair. Men vindt het soms een ‘ouderwetse’ afwerking, maar dat is niet helemaal terecht. Op de juiste wijze aangebracht geeft granol een prachtig resultaat met een bijzondere uitstraling. Granol kan in een waaiervorm worden aangebracht, maar ook staand, dan krijgt het meer de structuur van boomschors. Granol kan zowel binnen als buiten worden toegepast. Bijna alle kleurstellingen kunnen worden gemaakt. Wanneer u het granol in een andere kleur wilt hebben, kunt u het overschilderen met latex. Ook deze sierpleister is zeer sterk, dus het kan worden toegepast in ruimtes die tegen een stootje moeten kunnen.

Granietpleister

Granietpleister is een sierpleister voor binnen en buiten, bestaande uit onverzeepbare kunstharsdispersies en fijne en grove natuursteenkorrels. Leverbaar in standaardkleuren. Granietpleister is weer- en waterbestendig, ademend, stootvast, elastisch, barst- en krimpvrij, goed hechtend. Om er voor te zorgen dat het graniet niet teveel vuil opneemt kan de toplaag voorzien worden van een kleurloze vernislaag. Deze is dan ook makkelijker schoon te maken.

Stukadoorsbedrijf Nieuwenburg

Stadzicht 59
2317 RR Leiden

T: 06-10901521
M: info@nieuwenburg-stukadoor.nl

Heeft u specifieke wensen of vragen?

Laat het ons weten. Wij denken graag met u mee.